Ondernemingsrecht (BV-recht)

155,00

Ondernemingsrecht (BV-recht)

In deze cursus worden besluitvorming, vertegenwoordiging, tegenstrijdig belang en een aantal aspecten van het zijn van statutair bestuurder bij de BV behandeld. Deze onderwerpen zijn van groot belang voor de dagelijkse rechtspraktijk van advocaten die werkzaam zijn op het gebied van het ondernemingsrecht en het handelsrecht.

Bij het handelen met of vanuit een vennootschap is het essentieel te weten welke personen bevoegd zijn om de vennootschap te vertegenwoordigen en ook wat de omvang van de aan deze personen toegekende vertegenwoordigingsbevoegdheid is. In deze cursus worden besluitvorming en vertegenwoordiging behandeld aan de hand van praktische vuistregels en voorts worden casusposities besproken en opgelost.

Tegenstrijdig belang is een onderwerp dat ook na invoering van art. 2:129/239 lid 5 en 6 BW vragen oproept. Tijdens de cursus wordt ingegaan op de voordelen van deze besluitvormingsregeling en worden ook de lastigheden van de regeling behandeld. Ten slotte wordt ingegaan op de positie van de statutair bestuurder en zijn benoeming, beloning en ontslag.

In deze cursus worden de genoemde onderwerpen behandeld vanuit de basisregels die daarvoor gelden gecombineerd met de nodige verdieping.

Docent
Mr. E.E.G. Gepken-Jager

Ella Gepken-Jager is universitair docent bij de Sectie Handelsrecht en Arbeidsrecht van de Rijksuniversiteit Groningen. Ella heeft ruime ervaring als docent en onderzoeker op het terrein van het handelsrecht en ondernemingsrecht. Zij promoveerde op het proefschrift ‘Vertegenwoordiging bij NV en BV’. Zij is onder meer redacteur van het tijdschrift Jurisprudentie in Nederland (SDU) rubriek Ondernemingsrecht en vaste auteur van het SDU Commentaar Ondernemingsrecht. Zij geeft voorts met regelmaat cursussen op het gebied van het ondernemingsrecht en personenvennootschappenrecht.

Let op: 4 PO-punten

Datum / tijd
14 februari 2020 van 10:00 uur tot 16:00 uur. Ontvangst vanaf 09:30 uur.

Locatie
Van der Valk hotel Spier-Dwingeloo
Oude Postweg 8
9417 TG Spier

Bekijk hier de route

 

26 op voorraad

Categorie: