Strafrecht

170,00

Strafrecht

In deze cursus zullen de actualiteiten behandeld worden, waarbij de docent ingaat op de actuele ontwikkelingen in het materiële en formele strafrecht. Wat er daaromtrent in het voorjaar van 2021 relevant is zal door mr. Meijer bijzonder worden belicht.

Docent
Mr. G.H. (Gerlof) Meijer

Mr. Meijer is sinds 1993 rechterlijk werkzaam in het strafrecht, thans als rechter in de rechtbank Overijssel. Tot 1 januari 2016 gaf hij leiding aan de afdeling strafrecht in de toenmalige rechtbank Zwolle-Lelystad en later in de rechtbank Overijssel. Sinds 1 januari 2016 houdt hij zich alleen nog met het inhoudelijke werk bezig als voorzitter van de meervoudige strafkamer en de raadkamer.

Bekendheid verwierf Meijer door zijn optredens op de theaterplanken als eerste rechter in Nederland onder de naam “Strafrecht? Levensecht!”. Tijdens zijn theatertour in het seizoen 2019/2020 heeft hij met veel succes en belangstelling 22 theaters door het gehele land aan gedaan.

Meijer is al tientallen jaren werkzaam als docent bij onder meer het Studiecentrum Rechtspleging van de rechterlijke macht, bij de OSR, de Academie voor de Rechtspraktijk en als gastdocent bij de politieacademie. Hij is medeauteur van een aantal strafrechtelijke werken uitgebracht door Kluwer: Leerstukken Strafrecht, vormverzuimen, noodweer, Elementair Materieel Strafrecht en Elementair Formeel Strafrecht. Voor de SSR heeft Meijer meegewerkt aan het boek “De weg naar het moderne strafvonnis” dat thans wordt gebruikt voor de opleiding van strafrechters.

Let op: 5 PO-punten

Datum
Vrijdag 3 september 2021

Tijd
Van 09:45 uur tot 16:00 uur.
Ontvangst vanaf 09:15 uur.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven in het Van der Valk Hotel Wolvega-Heerenveen.
Klik hier voor meer informatie en de routebeschrijving.

9 op voorraad

Categorie: