Verbintenissenrecht

199,00

Verbintenissenrecht

Op deze cursusdag worden twee verdiepingscursussen verzorgd. In de ochtend staat het onderwerp ontbinding van overeenkomsten centraal. De middagsessie is gewijd aan verdeling van steplicht en bewijslast in het civiele recht.

Docent
prof. mr. H.B. (Bart) Krans

Professor Krans is sinds medio augustus 2016 als hoogleraar Burgerlijk recht en Burgerlijk procesrecht verbonden aan Leiden Law School. Daarvoor was hij als hoogleraar Privaatrecht verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Krans is geïnteresseerd in burgerlijk procesrecht, contractenrecht en aansprakelijkheidsrecht. Zijn interesse gaat daarbij onder meer uit naar de Europeanisering van het burgerlijk procesrecht en de verhouding tussen materieel burgerlijk recht en procesrecht.

In 2016 verscheen The European Union and National Civil Procedure (editors prof. dr. A. Nylund, University Tromso and prof. dr. Bart Krans), Intersentia 2016. Krans schreef de monografie Nederlands burgerlijk procesrecht en materieel EU-recht (Deventer – Kluwer 2010) en met prof. mr. A.G. Castermans de monografie samenloop (Deventer- Kluwer 2019). Hij is, met prof. mr. M.H. Wissink auteur van Verbintenissenrecht algemeen (Studiereeks Burgerlijk Recht 2022).

Krans is vaste annotator voor de Nederlandse Jurisprudentie (NJ). Tevens maakt Krans deel uit van de redacties van Tekst & Commentaar Burgerlijk Wetboek, Tekst & Commentaar Vermogensrecht, de boekenserie Studiereeks Burgerlijk Recht en is hij lid van de adviesraad van het Belgische Tijdschrift voor Privaatrecht (TPR). Van 2009 tot 2019 was Krans redacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Burgerlijk Recht (NTBR). Van 2008 tot 2018 was hij lid van de redactie van het Tijdschrift voor Civiele Rechtspleging (TCR).

Aantal PO-punten: 5

Datum
Vrijdag 14 april 2023

Tijd
Van 09:45 uur tot 16:00 uur.
Ontvangst vanaf 09:30 uur.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven in het Van der Valk Groningen-Hoogkerk.
Klik hier voor meer informatie en de routebeschrijving.

14 op voorraad

Categorie: